NPC - Custom Dice Set

NPC/Character Dice Set – Custom Dice Set

NPC - Custom Dice Set

De hierboven afgebeelde dice set is een set die ik zelf samen heb gesteld om – als Dungeon master – mijn NPC’s te kunnen maken, en als speler om mijn Characters te maken. De NPC’s die slechts eenmaal voorbij komen wordt niet veel aandacht aan besteed. Maar soms krijgen de spelers interesse in één bepaalde NPC – bijvoorbeeld de Orc die in de herberg achter een stapel boeken zit. Dit blijkt een bibliothecaris te zijn – iets wat niet echt bij een Orc past, en dus zijn mijn spelers er ineens erg in geïnteresseerd. En dan moeten er dus vaak ook wat meer statestieken bepaald worden. En daar heb ik deze set voor gemaakt.

De basis set is een RPG Dice set van Koplow; De Olympic Gold set. dit zijn dus de 7 standaard RPG dobbels: D4, D6, D8, D10, D10%, D12 en D20. Ik heb de set uitgebreid met 6 extra D6 om voor de basis stats te kunnen gooien: Strenght, Dexterity, Constitution, Intelligence, Wisdom en Charisma. Vervolgens bleek dat het ook wel makkelijk was om er een extra D4 bij te hebben, alleen wilde ik daar geen extra geld aan uitgeven en heb er gewoon eentje uit mijn collectie gehaald. De set heeft ook 3 custom dice. Dit waren blanco dobbels die ik dus zelf ingevuld heb. Een D6 om te bepalen of de NPC Male of Female is. Een D12 om het ras te bepalen. En een D12 om een fysieke bijzonderheid te bepalen (dus met lichaamsdelen/-bouw).

Met dit setje maakte ik dus eerder mijn NPC – althans de stats die er bij hoorden. Tegenwoordig als speler gebruik ik deze set dus voornamelijk om mijn characters te maken. De Male/Female en Ras Dice heb ik daar dan vaak niet hij nodig, want dat weet ik vaak al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *