de kast met modellen die al in elkaar gezet zijn.

Een kleine tussenstand…

Sinds een paar maanden (voor insiders: sinds ik mijn Bones 4 pakket binnen heb), heb ik eens de tijd genomen om mijn miniaturen te catalogiseren. Een behoorlijk werkje, maar wel erg leuk om te doen. Niet alleen heb ik er een lijst van gemaakt welke modellen het zijn, maar ook van welke fabrikant en welk (artikel)nummer ze hebben.

Er zijn een aantal modellen die ik niet helemaal heb kunnen achterhalen, maar dat mag de pret niet drukken. Het resultaat mag er zijn… of had ik dit toch eigenlijk liever niet willen weten…..?

Ik heb in totaal 3351 modelletjes (van een egel – die letterlijk een speldeknop is op een base- tot een draak van 27 cm hoog (inclusief de vleugels die nogal uitsteken…). Daarvan zijn er 1244 (dat is 37%) geschilderd. Dus 2107 zijn nog altijd niet geschilderd. En een flink aantal daarvan (minimaal 500) zitten nog altijd in de oorspronkelijke verpakking – en dat sinds een jaar of 20!).

 • Games Workshop: 1878 modellen – 652 WIP – 508 geschilderd
 • Reaper: 408 modellen – 23 WIP – 22 geschilderd
 • Scenery & Kitbashed: 621 “modellen” -4 WIP – 559 geschilderd
 • Fireforge Games (Critical Role) 74 modellen
 • Mantic 78 modellen
 • Frostgrave 60 modellen
 • Heroforge 12 modellen
 • Hasselfree 13 modellen
 • Malifaux 4 modellen
 • Wizzkids 17 modellen
 • Taste of Horror (kickstarter) 2
 • Ral Partha Europe
 • Unknown (geen fabrikant van bekend) 93
 • En nog diverse losse modellen die ik niet allemaal ga vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *