Gauren Necropolis Hero

Dit is een Reaper Mini in de Necropolis serie (no. 14168). Het is een metalen model en heeft al langere tijd in mijn collectie gelegen. Ik vind het een mooi en interessant model, maar was niet helemaal zeker hoe ik het opgeschilderd wilde hebben. Het heeft namelijk veel weg van aan ghost (geest), maar heeft veel meer details.

Gauren Necropolis Hero 2 - ReaperMini 14168
Gauren Necropolis Hero Zijaanzicht – ReaperMini 14168

Nu ik hem geschilderd heb (met eigenlijk bijna alleen washes*) zie ik het model pas als een magiër die plotseling te voorschijn komt in een wolk van necrotishce (Ondode) energie. Het is zeker niet mijn beste schilderwerk, maar ik wilde dit model ook Table Ready** hebben.

Washes zijn erg verdunde verven die meer op inkt lijken dan op verf. Deze inkten gebruik je om diepte aan te brengen op een model. Doordat ze heel dun zijn (minder pigmenten bevatten) en dus makkelijk in de dieper gelegen gedeelten van het model vloeien, zorgen ze voor een schaduw effect en maken details duidelijker zichtbaar. De foto hieronder laat het een beetje zien: door over de grijze verf een zwarte wash (inkt) te doen worden de nerven veel duidelijker zichtbaar.

Een hek zonder en met Wash
Washes, een simpele manier om schaduw effect te maken.

Tabletop Ready – Er zijn meerdere niveau’s van schilderen en één daarvan is Tabletop Ready. Hiermee wil je zeggen dat je het model mooi (duidelijk) genoeg vindt om op tafel (in het spel dus) te gebruiken. Vaak is dit ook een standaard voor als je veel modellen moet schilderen voor een bepaalde tijd; het scheelt veel tijd. Tabletop Ready is in de (war)game & Roleplay Gaming wereld een vrij algemeen begrip: het had mooier of gedetaileerder gekund… maar hij is goed genoeg voor op tafel. Met dit niveau zul je natuurlijk geen schilderwedstrijd winnen, maar dat is dan ook niet de bedoeling.